Ramazan Bayramı tatili 9 gün mü, ne zaman sona eriyor? 2024 Ramazan Bayramı tatili süresi

Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başladı. Bayramın birinci gününde bayram tatili süresi gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram tatilinin kamu çalışanları için 9 gün olduğu bilgisini paylaşmıştı. Bayram tatili süresi boyunca bankalar, borsa, eczaneler, hastaneler, sağlık ocakları, belediyeler, muhtarlık, valilik, kaymakamlık gibi tüm kamu kurumları kapalı olacak. Özel sektör çalışanları ise idari iznin kimleri kapsadığını merak ediyor. Peki Bayram tatili kaç gün, 9 gün mü sürecek? İşte, 2024 Ramazan Bayramı tatili süresi…

Haber Merkezi - NTV Spor 10.04.2024 - 08:53
Son Güncelleme: 10.04.2024 - 08:53
Ramazan Bayramı tatili 9 gün mü, ne zaman sona eriyor? 2024 Ramazan Bayramı tatili süresi

Bayram tatili öncesindeki 8-9 Nisan tarihi idari izin kapsamına alındı. Bayramın bir gün öncesi olan arefe günü olacak. Arefe günü yarım gün olurken 10 Nisan Çarşamba günü bayram tatili başlayacak. Ramazan Bayramı tatili kamu çalışanları için 5 Nisan cuma günü mesainin sona ermesiyle birlikte başladı. İdari izin sebebiyle belediyeler, muhtarlıklar, valilikler, noterler ve diğer birçok kurum kapalı olacak. Ramazan Bayramı tatili normal şartlarda 3 gün sürüyor. Kurban Bayramı tatili ise toplam 4 gün sürüyor. Peki Bayram tatili kaç gün sürecek? İşte, Bayram tatilinin sona ereceği tarih…

?

Ramazan Bayramı tatili kamu kurumu çalışanları için 5 Nisan cuma günü mesainin sona ermesiyle birlikte başladı.

Özel sektör çalışanları için bayram tatili 9 Nisan Salı günü öğleden sonra başladı. Normal şartlarda Ramazan Bayramı tatili 3 gün sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “ Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Böylece salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik. “ ifadelerini kullanmıştı.

Hafta sonu ile birlikte bayram tatili kamu çalışanları için toplam 9 gün sürecek. Ramazan Bayramı tatili 14 Nisan Pazar günü sona erecek. Kamu kurumu çalışanları 15 Nisan Pazartesi günü mesaiye başlayacak.

BAYRAM TARİHLERİ

RAMAZAN BAYRAMI

10 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı 1. gün

11 Nisan Perşembe: Ramazan Bayramı 2. gün

12 Nisan Cuma: Ramazan Bayramı 3. gün

KURBAN BAYRAMI

15 Haziran Cumartesi: Kurban Bayramı arifesi

16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı 1. gün

17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı 2. gün

18 Haziran Salı: Kurban Bayramı 3. gün

19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı 4. gün

Sayfa Yükleniyor...