ÖSYM açıkladı: KPSS Alan Bilgisi soruları ve cevapları 2024 | KPSS Alan Bilgisi cevap anahtarı sorgulama ekranı

ÖSYM son dakika KPSS Alan Bilgisi temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarını yayımladı.Sınavlara katılan adaylar, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe ve İstatistik gibi oturumların cevap anahtarını internet üzerinden sorgulayabilecek. KPSS Alan Bilgisi sınav sonuçları 23 Ağustos’ta erişime açılacak. Peki KPSS Alan Bilgisi soruları ve cevapları açıklandı mı? İşte, cevap anahtarı sorgulama ekranı

Haber Merkezi - NTV Spor 21.07.2024 - 14:16
Son Güncelleme: 21.07.2024 - 14:16
ÖSYM açıkladı: KPSS Alan Bilgisi soruları ve cevapları 2024 | KPSS Alan Bilgisi cevap anahtarı sorgulama ekranı

4 yıllık üniversitelerden mezun olan binlerce aday kamu personeli seçme sınavlarına katılarak memur olmayı hedefliyor. Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri oturumları tamamlanırken bu hafta sonu ise Alan Bilgisi sınavları düzenleniyor. Alan Bilgisi sınavlarının ardından ise ÖABT oturumları ile sınavlar devam edecek. KPSS Alan Bilgisi sınavlarında öğrencilere sorumlu oldukları her bölümden 40 soru sorulurken bu soruların cevaplanması için 50 dakika sınav süresi verildi. Alan Bilgisi oturumlarında sadece istatistik sınavı 60 dakika sürecek. Sınavlara katılan adaylar ise cevap anahtarına odaklandı. KPSS Alan Bilgisi soruları ve cevapları her yıl olduğu gibi sınavın ardından adayların erişimine açılacak. Adaylar internet üzerinden soruların A,B,C,D ve E şıklı doğru yanıtlarını görüntüleyebilecek. Peki KPSS Alan Bilgisi soruları ve cevapları açıklandı mı? İşte, KPSS Alan Bilgisi cevap anahtarına ilişkin son gelişmeler…

SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

'den yapılan açıklamada KPSS Alan Bilgisi soruları ve cevaplarının açıklandığı duyuruldu.

2024-KPSS: Alan Bilgisi Oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı

20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde uygulanan 2024-KPSS Lisans Sınavı’nın Alan Bilgisi oturumlarına ait (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe ve İstatistik)Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları’nın % 10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 21 Temmuz 2024 tarihinde saat 14.05'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süreci 31 Temmuz 2024 tarihi saat 23.59’da sona erecektir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ


NASIL SORGULANIR?

KPSS oturumlarında cevap anahtarına ilişkin bilgilendirmeler ÖSYM’nin resmi internet sayfasından ve sosyal medya hesaplarından yapılıyor. “KPSS cevap anahtarı yayınlandı “ duyurusu ilk olarak sosyal medya hesabından paylaşılacak. Ardından adaylar katıldıkları oturumlara göre ayrı ayrı olarak KPSS cevap anahtarını görüntüleyebilecek.

SINAV SONUÇLARI 23 AĞUSTOS’TA ERİŞİME AÇILACAK

Kamu personeli seçme sınavına lisans düzeyinde katılan adaylar sınav sonuçlarını 23 Ağustos tarihinde öğrenebilecek.

Adaylar sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve doğum tarihleriyle birlikte sonuçlara erişim sağlayabilecek.

KPSS Genel Kültür - Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınav sonuçları 23 Ağustos’ta duyurulacak.

Adaylar sınav sonuçları ekranında elde ettikleri toplam puanları ve oturumlardan doğru-yanlış cevap sayısını görüntüleyebilecek.

KPSS sınav sonuçları basılı veya mail yoluyla adaylara bildirilmeyecek.

KPSS OTURUMLARI 4 AĞUSTOS’TA DEVAM EDECEK

KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek ve Eğitim Bİlimleri sınavları 14 Temmuz’da düzenlenirken KPSS Alan Bilgisi 1. ve 2. oturumları ise 20-21 Temmuz'da yapılacak. KPSS oturumları 4 Ağustos’ta yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ile devam edecek.

Sayfa Yükleniyor...