MSÜ 2024 tercih sonuçları sorgulama ekranı | MSÜ tercih (yerleştirme) sonuçları açıklandı mı?

MSÜ tercih sonuçları için gözler personeltemin.msb.gov.tr adresine çevrildi. Adayların yerleştirme işlemleri aday değerlendirme puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yapılacak. MSÜ tercih sonuçları internet üzerinden ilan edilirken sonuçlar basılı veya mail yoluyla adaylara bildirilmeyecek. Hava, kara ve deniz harp okullarında ve iki yıllık meslek yüksekokullarında eğitim almak isteyen öğrenciler sonuçlara odaklandı. Tercih işlemlerinin tamamlanmasının üzerinden yaklaşık 3 hafta geçti. Peki MSÜ 2024 tercih sonuçları açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte, MSÜ tercih sonuçları sorgulama ekranı

Haber Merkezi - NTV Spor 31.05.2024 - 15:43
MSÜ 2024 tercih sonuçları sorgulama ekranı | MSÜ tercih (yerleştirme) sonuçları açıklandı mı?

MSÜ tercih sonuçları personeltemin.msb.gov.tr adresinden erişime açılacak. Adaylar sık sık sayfayı ziyaret ederken son gelişmeleri takip ediyor. 3 Mart tarihinde düzenlenen sınavlara katılan adaylar tercihlerini ise 3-10 Mayıs tarihleri arasında tamamlandı. sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar bir sonraki aşamaya geçiyor. İkinci aşama seçimlerine katılacak adaylarda MSÜ’nün resmi internet sayfasından duyurulacak. Peki MSÜ tercih sonuçları belli oldu mu? İşte, MSÜ tercih sonuçlarıyla ilgili son gelişmeler…

MSÜ TERCİH SONUÇLARI 2024 AÇIKLANDI MI?

MSÜ tercih sonuçları henüz erişime açılmadı. Değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra sonuçlar duyurulacak. Milli Savunma Bakanlığı sonuçlar için herhangi bir takvim yayınlamadı.

Geçtiğimiz yıl 29 Mayıs’ta sona eren tercih işlemlerinin ardından sonuçlar 20 Haziran’da erişime açılmıştı. Bu yılda sonuçların Haziran ayının ilk haftası açıklanması bekleniyor.

EKRANI

tercih sonuçları personeltemin.msb.gov.tr adresinden duyurulacak. Sonuçlar ile birlikte Milli Savunma Üniversitesi 2024 Yılı Askeri Öğrenci Temini Seçim Aşaması tarihleri belli olacak. Geçtiğimiz yıl ikinci seçim aşamaları hava harp okulları çin 5-12 Temmuz, diğer harp okullar için 12-26 Temmuz tarihleri arasında yapıldı.

ADAYLAR YKS OTURUMLARINI BEKLİYOR

MSÜ’de mülakat sonucu belirlenirken adayların üniversite sınavı puanları belirleyici oluyor. MSÜ tercihinde bulunan adaylar 8-9 Haziran tarihinde yapılacak üniversite sınavına katılacak.

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2'nci seçim aşamalarına katılabilmeleri için ayrıca;

Harp Okulları için; 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine girilmesi gerekiyor.

2024-YKS'nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girilmesi gerekmektedir.

Astsubay Meslek Yüksekokulları için; 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel YeterlilikTestine (TYT) girmeleri gerekiyor.

Kılavuzda yer alan bilgide “ Ayrıca Harp Okulları için 2024 yılı YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT)'ne girmeyen adaylar ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girmeyen; Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise 2024 yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen adaylar, hiçbir surette askeri okullara yerleştirilmeyecektir.” ifadeleri yer almaktadır.

Sayfa Yükleniyor...