Emekli promosyonu başvurusu 2024: Kamu bankaları emekli promosyonu ne kadar oldu, başvuru nasıl yapılır?

Kamu bankaları için emekli promosyonu başvurularıyla ilgili beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan gelmişti. Promosyon güncelleme işlemi yapacak SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, başvuruların nasıl ve hangi tarihler aralığında yapılacağını gündemine aldı. Kamu bankaları emekli promosyon ödemelerini 28 Mart tarihinden itibaren alabilecek. Devlet bankalarının emekli promosyonları için belirlediği alt sınır belli oldu. Emekli promosyonu başvurusu yaparak 3 yıl boyunca maaşlarını aynı bankadan alma taahhüdü verenler promosyondan yararlanabilecek. Peki 2024 Emekli banka promosyonu başvurusu ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte, kamu bankaları emekli promosyonunda son durum…

Haber Merkezi - NTV Spor 25.03.2024 - 09:28
Son Güncelleme: 25.03.2024 - 09:28
Emekli promosyonu başvurusu 2024: Kamu bankaları emekli promosyonu ne kadar oldu, başvuru nasıl yapılır?

İlk kez 2017 yılında hayata geçirilen uygulamayla birlikte emekliler banka promosyonlarından yararlanmaya başladı. 2024 yılının gelmesiyle özel bankalar, promosyon tutarlarında artışa gitmişti. Özellikle Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesiyle birlikte milyonlarca kişi emekli olma hakkı elde ederken banka promosyonlarının güncel tutarları merak ediliyor. Kamu bankalarında yapılan promosyon artışının ardından gözler özel bankaların promosyonlarına çevrildi. Peki Emekli banka promosyonları ne kadar oldu? İşte, kamu bankalarının ödeme yapacağı yeni tutarlar…



KAMU BANKALARI EMEKLİ PROMOSYONLARI 2024 NE KADAR OLDU?

Maaşlarını Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankalarına taşıyan emeklilerin yeni alacakları promosyon tutarları belli oldu.

'ın yaptığı açıklamaya göre kamu bankalarının bu yılki promosyon ödeme miktarları alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında olacak.

Kamu bankaları emeklilere en düşük 8 bin lira promosyon ödemesi yapacak. Emekli aylığına göre banka promosyonu tutarları 12 bin liraya kadar yükselecek.

KAMU BANKASI EMEKLİ PROMOSYONU BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Emekli promosyonları ile ilgili bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi.

Işıkhan, kamu bankalarının pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme başvurularını alacağını duyurdu.

Promosyon ödemelerinin 28 Mart itibarıyla hesaplara yatırılacağını açıklayan Işıkhan, "Diğer bankalarla da, promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kısa süre içinde bu konuda da gelişmeleri emeklilerimiz görecek" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında “ Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum.” dedi.

EMEKLİ PROMOSYONLARI NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında ise banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerin maaşlarını aldıkları yerden bu ödemeleri alabileceklerini vurguladı. Erdoğan “Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz maaşlarını aldıkları yerlerden bu ödemeleri alabilecekler. Yeni banka promosyon rakamlarının emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum. “ ifadelerini kullandı.

BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Banka promosyonu başvuruları ilgili bankanın şubelerinden, internet bankacılığından mobil uygulaması üzerinden ATM’lerden ve SMS yöntemiyle başvuru yapabilirler. Promosyon ödemelerinden yararlanabilmek için maaş ödemelerinin 3 yıl boyunca ilgili bankadan alınacağına dair taahhüt verilmesi gerekmektedir.

Sayfa Yükleniyor...